Za goste koji vole dinamičan, aktivan odmor uz dozu avanture i uzbudjenja ili želite da upoznate planine iz nešto drugačijeg ugla, okolina Vile Jovanović idealna je za aktivne odmore uz lov, ribolov, planinarenje, biciklizam, skijanje, paraglajding..
    Gostima Vila Jovanovuć na raspolaganju je organizovanje raznih vrsta izleta, odmora, druženja, zabava, sportsih aktivnosti :

    -učestvovanje na moto skupu bajkera u Ivanjici u vreme njihovog održavanja
    -odlazak na sabor trubača u Guču u vreme njegovog organizovanja
    -odlazak na planinu Golija koji je proglašen za rezervat biosfere
    -odlazak na planinu Javor i obilazak kulturno-istorijskog spomenika majoru Iliću
    -obilazak mnogobrojnih istorijskih zdanja i spomenika ( Hadži Prodanova pećina, crkva Gradina, spomenik Draži Mihajloviću, Rimski most...)
    -obilazak manastira i crkava ( Studenica, Kovilje...)
    -šetnje po prirodi, branje pečuraka, borovnica, lekovitih bilja...
    -branje i konzumiranje malina, kupina...

    Takodje smatramo da je vrlo bitno pomenuti da Vila Jovanovic ima i sopstveni parking prostor ispred same vile. Radi sigurnosti svojih gostiju, a po želji i diskreciji, svaka soba u Vili ima i svoju sopstvenu zatvorenu (zasebnu) garažu.

    Vila Jovanović poseduje Caffe bar koji stoji na usluzi samo gostima vile. U prijatnom ambijentu caffe bar-a možete se poslužiti kuvanom kafom, espresso kafom, a vreme prekratiti uz neke od dnevnih novina ili mesečnih izdanja poznatih revija. U letnjem periodu terasa rađena u kombinaciji kamena, drveta i kovanog gvožđa, takođe stoji na usluzi gostima.

    Vila Jovanovic svojim gostima nudi i sopstveni taxi prevoz koji iznosi 30% popusta u odnosu na stalne cene taxi usluga.

    Vila Jovanovic pored svih ovih i drugih usluga nudi i usluge dnevnog boravka.